Selg billetter til jul og nyttår med Dinnerbooking

Arrangerer du jule- eller nyttårsmiddager i restauranten? Eller kanskje du lager menyer som gjestene kan hente? Vi i DinnerBooking kan hjelpe deg med oppsetting og billettsalg til arrangementene dine les mer her.

Om ikke lenge er det tid for julebord og nyttårsfeiring. Det er mange gode grunner til å bruke DinnerBooking når du planlegger jule- og nyttårsarrangementer i restauranten din. Her kan du lese om hvorfor DinnerBookings eventsystem er et opplagt valg for deg hvis du vil avholde et arrangement i restauranten din.

Få alt samlet på ett sted

Det kan oppstå rot når du hopper frem og tilbake mellom et eksternt billettsystem og et bookingsystem. Hvis du selger billetter med DinnerBooking, blir billettsalget direkte integrert med bookingsystemet ditt. Det betyr at billettbookinger gjøres direkte i systemet – vel å merke det systemet som alle medarbeiderne dine i forveien kjenner og bruker til daglig. Dermed sparer dere tid og slipper å bruke krefter på å sette dere inn i nye systemer.

Bruk mindre tid på administrative oppgaver

Med DinnerBooking Events trenger du ikke selv å holde oversikt over innbetalinger eller å sende ut fakturaer. Vi håndterer betalingene for dere, sånn at det er ikke kaster bort tiden på alt for mange administrative oppgaver.

Gjestene kan booke når som helst og hvor som helst

Det er ikke bare dere i restauranten som kan tjene på å la DinnerBooking gjøre jobben for dere i forbindelse med billettsalget – det er også en gevinst for gjestene. Mange restaurantgjester ønsker frihet til å bestille bord når som helst og hvor som helst. Det gjelder også i forbindelse med arrangementer, forteller Trine Vesterby. Hun er Event Coordinator på det populære hotellet Copenhagen Admiral Hotel, og de har valgt å selge billetter til nyttårsfesten deres via DinnerBooking:

«Nyttårsarrangementet vårt er veldig populært, og det blir utsolgt på kort tid hvert år. I år har vi valgt å bruke DinnerBooking for å gi gjestene større nærvær og høyere service. Nå har gjestene mulighet til å booke plasser til arrangementet akkurat når det passer dem. De er ikke lenger avhengig av kontortidene våre, men de kan selvfølgelig fortsatt kontakte oss hvis det oppstår eventuelle spørsmål på veien.»

Ifølge Trine Vesterby setter gjestene pris på den nye løsningen:

«Vi har allerede opplevd at gjestene våre har hatt gode erfaringer med den nye løsningen. De er vant til å booke hotellrom og restauranter online og setter pris på at de kan sikre seg plasser til årets fest så fort som mulig», forteller hun.

Unngå No shows

No shows er dessverre et velkjent og utbredt problem blant restauranter. Hos DinnerBooking tilbyr vi flere forskjellige løsninger på problemet – blant annet er det et opplagt verktøy til å selge billetter til spiseopplevelsene dine. Når du selger billetter til arrangementene dine med DinnerBooking, betaler gjesten beløpet på forhånd. Bookingen går inn i systemet som vanlig.

Eksponering via DinnerBooking

Arrangmenter vil alltid bli vist på DinnerBookings hjemmeside. Utover dette kan vi i noen tilfeller være behjelpelige med å promotere arrangementene dine via bloggen vår, i nyhetsbrevet og på sosiale medier.

Vi trenger følgende informasjon for å sette opp arrangementer for deg:

  • Kort beskrivelse av menyen inklusiv pris (samt eventuell vinmeny)
  • Datoene for deltagelse
  • Ankomsttider
  • Antall minutter gjestene har bordet
  • Antall plasser (Hvis det er ingen eller redigert bordplan)
  • Hvilken bordplan skal benyttes i systemet?
  • Hvilket område i systemet skal benyttes?
  • Legg ved et bilde til billetten (530×250 pix.)
  • Kontonummer for oppgjør